Jaaroverzicht 2010 S.K.N.W.K. (juni)

Nu het jaar 2010 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag juni.

1 juni

Verslag voetbaltoernooi Oostende met 3 SKNWK-ers

Op vrijdagochtend 28 mei 2010 was het weer zover : We waren weer uitgenodigd om mee te doen aan het CM-tournooi..! Deze keer vond het plaats in Oostende.
Nadat we op de parkeerplaats van CZ Goes elkaar uitgebreid begroet hadden, vertrokken we rond kwart voor 11 richting Oostende waar we om 13:30 onze eerste wedstrijd mochten afwerken.

Na een voorspoedige reis (deze keer zonder de shirts te vergeten zelfs..!) kwamen we aan op het sportcomplex van voetbalclub Koninklijke Eendracht De Haan waar we op plein 3 mochten aantreden tegen onze goede vrienden van CM Turnhout. Deze zwaarbeladen wedstrijd hebben we gelukkig met 1-0 gewonnen zodat we de eerste mentale tik uitgedeeld hadden. Oplettende lezers/deelnemers weten nog dat we we de eerste editie, 2 jaar terug in Antwerpen, de halve finale van CM Turnhout verloren.

Na deze overwinning hebben we ons tegoed gedaan aan ons eerste welverdiende biertje. Nadat we, vrij eenvoudig, de 2 volgende wedstrijden op onze naam hadden geschreven, waren we eerste in de poule en kregen we meteen weer het stempel van favoriet opgedrukt, zoals vorige edities, en werden we geroemd voor ons prachtige aanvallende voetbal (zie ook : WK ’74 en EK ’88).

Na onder de douche door gelopen te hebben zijn we naar ‘Ravelingen’ gegaan. Dit is een fraai hotelcomplex aan de Oostendse kust en hier hebben we ons tegoed gedaan aan een diner zodat we weer helemaal opgeladen waren voor de (lange) avond voor ons.

Bescheiden als we zijn hebben wij ons natuurlijk niet laten verleiden tot naast-de-schoenen-loop-gedrag en hebben we ons, met voornamelijk CM Turnhout en CM Antwerpen, tegoed gedaan aan enkele heerlijke plaatselijke (alcoholische) drankjes in een pittoresk cafeetje dat Oostende rijk is. Overigens zijn we de heenweg met de tram naar het cenrum rereden, erg gezellig. Na het stappen zat de eerste dag erop en konden we even genieten van een paar uur rust na een veelbewogen dag.

Zaterdagochtend zaten we weer fris en fruitig aan het ontbijt en reden we om 9:15 stipt weer naar het sportcomplex. Erg blij dat we deze keer geen ongelofelijke omweg maakten..!! De eerste wedstrijd wederom winnend afgesloten en mochten we de halve finale spelen.

Aangezien de voorbije wedstrijden en (stap)avond een slijtageslag waren konden we in de halve finale geen echte vuist maken en bleven we tot een minuut voor tijd op 0-0 staan. In deze laatste minuut maakte een speler van de tegenpartij hands (scheids zag het en floot niet..?!) en kon de bal voorgeven, hierdoor verloren we de wedstrijd dus met 1-0. Een teleurstelling. Nu speelden we 3 uur later de ‘kleine finale’.

Gelukkig werd onze teleurstelling iets minder daar de damesteams aantraden en mochten laten zien wat ze in huis hadden. Dit schouwspel, samen met een biertje en een hamburger, was toch wel een kleine pleister op de wonde. De strijd om de 3de plaats was een pittige wedstrijd vol spanning en kansen. Ook waren de weergoden ons even niet goed gezind want deze wedstrijd speelden we in de stromende regen. Daarvoor scheen constant de zon… Door felle inzet konden we de wedstrijd naar ons toe trekken maar bleven we steken op 0-0, dus penalty’s. Na een aantal geniale reddingen van onze ervaren sluitpost en een paar perfect genomen penalty’s mochten we de 3de plaats voor het derde jaar op rij opeisen. Prima resultaat al waren we erg dicht bij de finale dit jaar.

Na de 3de plaats zeer uitbundig geviert te hebben op het veld, weer ff gedouched en een (alcoholisch) versnaperingetje genuttigd. Hierna volgde de ‘grand finale’, namelijk een buffet-diner en aansluitende feestavond met de live-muziek niemand minder dan DJ Dirk….!!! Tijdens de prijsuitreiking hoge ogen gegooid met maarliefst 3 prijzen :

– het team met de meeste goals
– speler van het tournooi
– 3de plaats

De avond/nacht was lang en gezellig waardoor er voor slapen iets minder tijd over was. Om 9 uur zaten we weer aan het ontbijt (met piepkleine oogjes) en om 10:15 weer een zeer rustig ritje richting zeeland. Met dank aan onze hyena voor de fraaie versiering aan de rechter buitenspiegel van ons busje.

Wederom een zeer geslaagd weekend waarbij we als enige nederlandse team de naam van CZ hoog hebben mogen houden..!!

Menno van den Nieuwenhuizen

2 juni

Kristian Bouwman in S-D-selektie ‘onder 23’

Kristian Bouwman is namens S.K.N.W.K. geselekteerd voor Regio Selektie Schouwen-Duiveland onder 23 deel. Met dit team neemt hij deel aan het Jaap Goud Regiotalententoernooi in Ouwerkerk. Dit wordt gehouden op zaterdag 12 juni as.

Hieronder de complete selektie:

Bruse Boys: Rudi v/d.Bijl, Dimitri Hooftman, Jasper Maaskant, Julian Vaane, Gerard Vogel, Mats Willemse, Olaf Willemse.

D.F.S. : Martijn Boot, Leonard van Floresteijn.

Duiveland: Robert de Bruine, Bart Jan van Damme, Rudi Koster

Cortgene/J.V.O.Z.: Ray Kroon

S.K.N.W.K.: Kristian Bouwman

Z.S.C. ’62: Jos Kristalijn, Robin Provoost

Zierikzee: Jeffrey Bongers, Lars Holm, Rick Bevelander

Trainer/coach: Edwin Kriens

Assistent/coach: Kees Willemse of Peter Goedegebure

Verzorger: Sjaak Dorreman


Kristian Bouwman

4 juni

Prachtige voetbalavond bij S.K.N.W.K.

Gisteren, donderdag 3 juni, speelden de D-pupillen en C-junioren van S.K.N.W.K. tegen Morpeth SC uit Engeland. Net als voorgaande jaren was ook deze confrontatie weer een hele belevenis voor beiden. Overigens was er aan deze editie nog een vereniging gekoppeld. Namelijk Cortgene/J.V.O.Z. was ook aanwezig met de D1 en D2.

Het werd onder prachtige weersomstandigheden een hele leuke, gezellig en sportieve avond.

Smet op deze avond was de ernstige blessure van S.K.N.W.K.-speler Kilian Scherpenisse. Bij een onschuldig duel bleek hij achteraf zijn enkel op 2 plaatsen te hebben gebroken. Inmiddels zit Kilian in het gips. We wensen hem uiteraard van harte beterschap.

Bekijk de foto’s van deze avond elders op deze site in het Fotoboek!

4 juni

Ernstige blessure C-junior Kilian Scherpenisse

Gisteren tijdens het eerste duel van S.K.N.W.K. C1 blijkt C-junior Kilian Scherpenisse een ernstige blessure te hebben opgelopen. Bij een onschuldige duel om de bal (beide spelers schopten tegen de bal) bleef Kilian kermend van de pijn liggen. Na een bezoek aan het ziekenhuis blijkt hij zijn enkel op 2 plaatsen te hebben gebroken.

Inmiddels zit Kilian in het gips. We wensen hem vanaf deze plaats heel veel sterkte toe.

Overigens in februari van dit jaar had Kilian’s broer, Brendan, net zoveel pech. In een wedstrijd met S.K.N.W.K. A1 heeft hij toen ook zijn enkel gebroken. Dubbele pech dus dit jaar voor de familie Scherpenisse!

Nogmaals van harte beterschap en heel veel sterkte!


De ongelukkige Kilian moest per brancard naar de auto worden vervoerd

4 juni

Beef is weer in training

Eind vorig jaar was Richard Bevelander betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Hij is daar met veel mazzel goed vanaf gekomen. Inmiddels kan hij na therapie ook weer met de bal trainen. Dit gaf gisteren onderstaande foto’s met z’n ‘dikke maat’ Christian van Vossen, die herstellende is van een knieblessure.

Onder leiding van fysiotherapeute Jos Flikweert werden de mannen gisteren flink afgetraind…..

Uiteraard werd de hele training afgewerkt, dus ook de 3e helft!

5 juni

Geslaagd avondje S.K.N.W.K. C1

Het seizoen voor S.K.N.W.K. C1 zit er nu echt op. Vanavond werd het seizoen afgesloten met een gezellig avondje in sportcentrum Westerschouwen te Burgh-Haamstede. Om 19:00 uur vertrokken spelerstjes en leiders vanaf sportpark ‘Het Springer’.

Om half 8 werd begonnen met het zogenaamde ‘spiderwokken’. Na zo’n half uur waren de eerste al uitgegeten. Gelukkig was er voor de allerkleinsten een ‘kinderkermis’. Binnen afzienbare tijd waren alle C-junioren daar te vinden.

Na te zijn uitgeraast (en nadat de leiding was uitgegeten) was het om 21:00 uur tijd voor nog meer aktie, nl. bowlen. Een uurtje later was ook bekend wie hier de winnaars waren.

Martijn Backx, Pascal v/d Cingel en Yannick v/d Cingel mochten de bekers mee naar huis nemen. De poedelprijs was voor Benjamin Verweij. Hij kan thuis nog eens fijn oefenen met zijn eigen bowlingset.

Rond het klokje van kwart voor 11 was een ieder weer veilig op Nieuwerkerk. Een zeer geslaagde avond voor spelers en leiding.

Bekijk de foto’s van vanavond elders op de site in Het Fotoboek.

6 juni

Ook George van Heukelom gaat naar s.v. Duiveland

In navolging van Wesley Goud vertrekt ook S.K.N.W.K.-speler George van Heukelom naar s.v. Duiveland. Ook hij zal met ingang van het seizoen 2010-2010 het blauw/zwart inruilen voor het geel/zwart.

Naar eigen zeggen is er voor hem bij Duiveland een flinke uitdaging, die hij bij S.K.N.W.K. niet meer zag. Hij zegt ook dat het stapje hoger is, maar hij wil kijken hoever hij kan komen.

Jammer, dat er weer een speler vertrekt, maar we wensen George veel succes toe.

12 juni

SKN***WK jeugdkamp is goed verlopen

Het SKN***WKjeugdkamp wat gisteren en vandaag plaats vond op het sportpark is goed verlopen. Het weer zat mee, droog en zon. De jeugd kwam gisteren rond de klok van vijf en begonnen met de tenten opzetten, daarna gegeten, wat heerlijk was. Ouders bedankt voor het maken van alles.

Na het eten waren er traningen en zijn de Tshirt voor het toernooi van vandaag gemaakt. Daarna de film Night at the museum 2 gekeken, daarna mochten ze nog tot middernacht in het donker buiten voetballen en toen in de tent.

Rond de klok van 3 was het stil maar rond 5 uur gingen de eersten weer al voetballen. Ontbeten en tenten opgeruimd.

Om kwart voor tien begon het SKN***WK toernooi, er waren veel supporters aanwezig. Al en al een geslaagd SKN***WK jeugdkamp.

De evenenmentencommissie.

Bekijk de foto’s van dit SKN***WK-jeugdkamp elders op deze site in Het Fotoboek.

13 juni

Gezellig afsluiting seizoen S.K.N.W.K.

Na gisteren zit het seizoen er echt op. Vanaf 16:00 uur kon nog genoten worden van een hapje en een drankje. Ruim 20 mannen (en vrouwen) hadden de moeite genomen om nog langs te komen.

Deze 20 kregen het mooi voor elkaar om zo’n 22 kilo tongetjes te nuttigen. Heerlijke gebakken door Piet Hart (nogmaals dank hiervoor). Uiteraard kon ook gekeken worden naar het WK-voetbal. Onder prachtige weersomstandigheden was het goed toeven op het terras!

Al met al een gezellig middagje/avondje. Dank aan Toon, Fernando, Gert-Jan, Banus, Chris, Piet en alle aanwezigen.

Bekijk de foto’s van gisteren elders op de site in Het Fotoboek.

21 juni

Ook Oud S.K.N.W.K. 1 weer veilig thuis

Afgelopen vrijdag, 18 juni, vertrok oud-S.K.N.W.K. 1 voor een reünie-weekendje naar Grubbenvorst. Daar werd vesting genomen op Camping Californië in een verbouwde boerderij. Het werd zoals verwacht en net als de afgelopen jaren weer een zeer gezellig weekend.

Voor een sfeer impressie kunt u terecht in het fotoboek elders op deze site of zult u hier en daar nog wel wat verhalen voorbij horen komen.

21 juni

Nu ook al rood/wit/blauwe groeten…

Al sinds enkele jaren hebben we op onze website de rubriek Blauw/zwarte groeten…… Hiervoor krijgen we van de bezoekers van www.sknwk.nl foto’s van hun uitjes, uiteraard met blauw/zwart getinte kleding of attributen.

Omdat het voetbal bij S.K.N.W.K. nu voor een paar maanden stil ligt en het Wereld Kampioenschap voetbal in Zuid-Afrika volop aan de gang is, is deze rubriek voor even veranderd in ‘Oranje groeten………’.

Inmiddels hebben we al wat ‘Oranje-foto’s’ mogen ontvangen. Ook komen er nog steeds foto’s binnen voor Blauw/zwarte groeten….!

Dit weekend waren een aantal S.K.N.W.K.-ers zelf zo creatief en hebben een nieuwe rubriek in het leven geroepen. Deze heet ‘Rood/wit/blauwe groeten……’. Volgens mij is de laatste kleur wel wat in overvloed……………..

Ook jij kunt nog laten zien hoe je Oranje steunt op weg naar de wereldtitel!! Stuur je foto naar De Webmaster. Uiteraard zijn foto’s voor ‘Blauw/zwarte groeten…..’ ook nog steeds van harte welkom.

23 juni

Tactiek 1nul (b)lijkt goed te werken

Met de tactiek van 1nul lijkt helemaal niks mis. Hij gokt iedere wedstrijd op ‘zijn’ uitslag, al kijkt hij wel naar wie er ’thuis’ speelt (soms is het dus ook wel eens 0-1). Vandaag leverde het gewoon weer 20 punten op.

Hij voert hiermee de ranglijst van de SKN-WK-Toto aan met 130 punten. CvdM is zijn naaste belager met 122 punten. Lgoede is sinds vanmiddag de nummer 3, nu met 110 punten.

Voor een volledig overzicht van het Toto-klassement moet je eerst inloggen en kun je terecht onder ‘Toto’ elders op deze site.

27 juni

Gebroeders Padmos eindigen 4e en 5e in wielerronde

Gisteren, zaterdag 26 juni, werd in Nieuwerkerk (net als vorig jaar) weer de wielerronde van Nieuwerkerk gereden. Bij de amateurs reden de Ex-S.K.N.W.K.-ers Johan en Maarten Padmos mee.

Beide coureurs reden gisteren mee met de besten, maar kwamen helaas net te kort voor de top drie. Johan werd uiteindelijk 4e en Maarten eindigde op een 5e plaats. Een mooie prestatie onder zeer zware (warm en er werd hard gereden) omstandigheden.

Uiteraard werden de plaatselijke favorieten langs het parcours aangemoedigd door diverse Nieuwerkerkers (lees: S.K.N.W.K.-ers).

Hieronder de uitslag:

De wielerronde van Nieuwerkerk wordt georganiseerd door T.M.Z. Hier de website: www.tmzzeeland.nl