Geldigheidsduur spelerspas wordt aangepast

Vanaf het weekend van 29 en 30 januari zal op nieuwe spelerspassen de geldigheidsduur op een andere manier worden vermeld. Tot nu toe stond gedrukt vanaf welke maand de pas geldig was en tot en met welke maand de pas geldig bleef. Bijvoorbeeld: ‘geldig van 01-2011 t/m 01-2021’.

Op de nieuwe passen zal in het vervolg alleen het einde van de geldigheidsperiode van de pas worden vermeld. In plaats van de maand waarin de pas verloopt, zal dan de exacte vervaldatum op de pas staan, bijvoorbeeld: ‘geldig t/m 20-01-2021’. Door deze wijziging sluit de tekst op de spelerspas beter aan op de manier waarop de geldigheidstermijn in de administratie van de KNVB is vastgelegd.

Binnenkort komt in Sportlink Club de mogelijkheid beschikbaar om twee rapporten op te vragen met informatie over de spelerspassen. Het ene rapport geeft een overzicht van alle passen die verlopen in een periode die u zelf kunt opgeven. Het andere rapport geeft een overzicht van de spelers waarvan de pasfoto nog niet is ingeleverd bij de drukker.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan deze rapportages. De verwachting is dat deze binnen twee weken te gebruiken zijn.