De Meeuwen veel te sterk voor Nieuwland

MIDDELBURG – Door een 3-0-zege bij Nieuwland staat De Meeuwen in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal stevig op de vierde plaats. Van de zes duels vonden er maar twee doorgang. Domburg verloor het uitduel bij Heinkenszand met 2-1.

Nieuwland – De Meeuwen 0-3: Een verdiende uitslag. Uit een voorzet van Kevin Janse schoot Robin Dek voor rust de 0-1 binnen. In de tweede helft scoorde Danny Huijbregtse op aangeven van Willem-Jan Roelse de 0-2.

Roelse bracht met een steekpass daarna Dek in stelling, die met zijn tweede treffer van de middag voor de eindstand zorgde. Nieuwland eindigde het duel na een rode kaart voor Ronald Mesu met tien man.

Heinkenszand – Domburg 2-1: De wedstrijd verdiende het predikaat ‘bar en boos’. De eerste helft leverde geen enkele kans op.

In de 56e minuut ging Heinkenszand-doelman Stefan Meulpolder bij een vrije trap in de fout, waarna Sander Willemse de bal binnen kon tikken.

Tien minuten hield de doelman met een prima redding Willemse van zijn tweede treffer af. In plaats van 0-2 werd het drie minuten later gelijk. Domburg-keeper Jacco Leijdekkers stompte de bal voor de voeten van Matthijs van de Dries die vervolgens Rens Baas een niet te missen kans bood.

Mark Doene scoorde na een prachtige aanval over een aantal schijven de 2-1. Daarna kreeg Maurice Bernard als eerste een enorme kans op de 2-2 en in de slotfase liet Domburg het nog twee keer na om een verdiend punt in de wacht te slepen.

Domburg blijft door de nederlaag elfde staan.