Heinkenszand pakt vijfde seizoensoverwinning

Heinkenszand pakt met slecht voetbal vijfde seizoensoverwinning

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – Van de zes duels in de derde klasse A vonden er maar twee doorgang. Heinkenszand klopte Domburg met 2-1 en De Meeuwen won met 3-0 bij Nieuwland. Heinkenszand–Domburg 2-1: De wedstrijd verdiende het predikaat bar en boos.

De eerste helft leverde geen enkele kans op. In de 56e minuut ging Heinkenszand-doelman Stefan Meulpolder bij een vrije trap in de fout, waarna Sander Willemse de bal binnen kon tikken. Tien minuten later hield de doelman met een prima redding Willemse van zijn tweede treffer af. In plaats van 0-2 werd het drie minuten later gelijk.

Domburg-keeper Jacco Leijdekkers stompte de bal voor de voeten van Matthijs van de Dries die vervolgens Rens Baas een niet te missen kans bood.

Mark Doene scoorde na een prachtige aanval over een aantal schijven de 2-1. Daarna kreeg Maurice Bernard als eerste een enorme kans op de 2-2 en in de slotfase liet Domburg het nog twee keer na om een verdiend punt in de wacht te slepen. De Walchenaren zijn terug te vinden op de elfde plaats (een degradatieplek) met tien punten uit dertien duels. Heinkenszand staat op de vijfde plaats met zeventien punten uit – eveneens – dertien duels.

Nieuwland–De Meeuwen 0-3 (0-1). Robin Dek 0-1, Danny Huijbregtse 0-2, Robin Dek 0-3. Bijzonderheden: Rode kaart voor Ronald Mesu (Nieuwland).