Wilco de Valk op drempel van 200-grens

Wilco de Valk speelt zaterdag met SKNWK de streekderby bij WIK’57. De routinier uit Nieuwerkerk heeft goede herinneringen aan die duels, want met negen doelpunten is hij topscorer in deze tweestrijd. Sterker nog: WIK’57 is de club waartegen De Valk de meeste doelpunten heeft gemaakt. En dat zijn er nogal wat. Hij staat immers op 198 doelpunten.



Wilco de Valk. (foto Dirk-Jan Gjeltema)

De Valk heeft zijn doelpunten (competitie en nacompetitie) verzameld bij drie verschillende clubs. Hij begon bij SKNWK (in 1990) en lijkt daar ook te gaan eindigen. Tussendoor kwam hij zes seizoenen uit voor Kloetinge en twee voor Hoek. De meeste doelpunten heeft hij nu voor SKNWK gemaakt, namelijk 126. Bij Kloetinge heeft hij er bij 64 gemaakt, bij Hoek ‘slechts’ 8.

Met zijn inmiddels ruim twintigjarige carrière in eerste teams heeft De Valk op tal van niveaus gespeeld. Hij heeft in de hoofdklasse gescoord en vrijwel alles daaronder (eerste, tweede, derde en vierde klasse). Ook heeft hij in de tweede klasse afdeling gescoord (in 1991 zijn eerste goal tegen Dauwendaele 2, zie krantenartikel), maar niet in de eerste klasse afdeling.

Mocht De Valk zaterdag tweemaal scoren tegen WIK’57, dan staat hij op het ongekende totaal van 200 doelpunten. De kans is niet denkbeeldig. Hij heeft dus al negen keer gescoord tegen de club uit Kerkwerve. Vier seizoenen geleden troffen de teams elkaar voor het laatst in competitieverband. In Kerkwerve maakte De Valk toen drie van de zes SKNWK-goals (0-6-zege).

De favoriete tegenstanders van Wilco de Valk:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/

1 reactie op "Wilco de Valk op drempel van 200-grens"

  1. opeiser | 09-09-2011 at 12:01 |

    ik weet wel wie een eventuele penalty opeist

Reacties gesloten.