Zesde en laatste derby voor S.K.N.W.K. 1

Zoals bekend speelt S.K.N.W.K. 1 dit seizoen in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1. Hierin spelen de blauw/zwarten in totaal 6 derby’s. Inmiddels is het seizoen al bijna weer ten einde. Dit betekent dus dat S.K.N.W.K. al weer toe is aan de 6e en laatste derby dit seizoen.

Op de 2e speeldag (dat was zaterdag 10 september 2011) moesten de blauw/zwarten aantreden in Kerkwerve tegen s.v. W.I.K. ’57 1. Deze wedstrijd werd uiteindelijk simpel met 1-6 gewonnen.

De 2e derby was op het eigen sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk was Z.S.C. ’62 1 uit Scharendijke de tegenstander. Na een prima eerste helft van de blauw/zwarten was het met rust 3-0. In de 2e helft werd het uiteindelijk nog ‘billenknijpen’ toen Z.S.C. ’62 nog terug kwam tot 3-2. Hierbij bleef het.

Op sportpark ‘Onder de Molen’ was Brouwershaven de derde ‘derby-tegenstander’. In een zeer eenzijdig duel wisten de blauw/zwarten uiteindelijk met 0-9 te winnen.

De laatste wedstrijd voor de winterstop, zaterdag 10 december 2011, was op het eigen sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk s.v. W.I.K. ’57 1 de tegenstander. In een zeer eenzijdig duel wisten de blauw/zwarten de punten in Nieuwerkerk te behouden. Het werd uiteindelijk ‘slechts’ 5-0.

Een paar weken geleden eindigde de vijfde derby in mineur. In Scharendijke bleek thuisploeg Z.S.C. ’62 1 met 1-0 te sterk voor de blauw/zwarten. Ondanks een aantal grote kansen voor S.K.N.W.K. wisten de rood/witten uiteindelijk via topscorer Robin Provoost het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren en dus de drie punten te behalen.

Voor S.K.N.W.K. 1 dus zaak om de rug te rechten. Mede door de geringe voorsprong op de naaste concurrenten. A.s. zaterdag, 31 maart 2012, staat de laatste derby van S.K.N.W.K. op het programma. Dan is Brouwershaven de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’. Aanvang is 14:30 uur.

Winst in deze derby betekent in ieder geval dat de blauw/zwarten koploper blijven en dat ze met een voorsprong op bezoek kunnen gaan in Fijnaart bij De Fendert 1. S.K.N.W.K. weet dus wat ze te doen staat.