Schouwse periodetitels liggen in het Brabantse

SKNWK en Bruse Boys zeer kansrijk

NIEUWERKERK – De Brabantse plaatsen Halsteren, Lage Zwaluwe en mogelijk Fijnaart. Daar liggen zaterdag 27 oktober eerste periodetitels voor drie (?) voetbalploegen van Schouwen-Duiveland klaar.

Voor Bruse Boys en SKNWK kan het bijna niet fout gaan. Een punt helpt de tweedeklasser respectievelijk vierdeklasser sowieso aan de eerste periodetitel, maar zelfs een kleine nederlaag kan ‘voldoende’ zijn voor een ticket in de nacompetitie. SKNWK gaat naar Halsteren waar het de gelijknamige formatie treft en heeft een veel beter doelsaldo: +29 tegen +17. Met andere woorden: De Nieuwerkerkers mogen derhalve met 5-0 verliezen om alsnog de eerste periode te pakken. Met de huidige resultaten in hun achterzak – slechts tegen Smerdiek werden twee punten gemorst – is SKNWK zeer kansrijk. Opvallend genoeg leed Halsteren haar enige nederlaag tot nu toe tegen hetzelfde Smerdiek.


Robert Padmos (met bal) rukt op in de wedstrijd tegen DVO ’60 waarvan eind september met 6-1 werd gewonnen.

De waarschijnlijk aanstaande periodetitel voor Bruse Boys moet in wat ander perspectief worden gezien als die van SKNWK. Op dit moment namelijk heeft Bruse Boys de beste seizoenstart ooit in de tweede klasse. Olaf Willemse weet de prestaties eveneens in het juiste perspectief te plaatsen. ,,We hebben wel eens eerder een flow gehad. Toen hadden we na drie à vier wedstrijden negen punten en stonden we bovenaan. Dan werd het een beetje gemoedelijk en zakten we in één keer weer in. Sommigen hebben het over een periode, maar ik denk: ‘het zijn drie punten’. Zo moet je nog steeds denken.”

Willemse doet deze uitspraken omdat zijn ploeg de afgelopen jaren best wat kwaliteit heeft moeten inleveren. ,,Dat beseffen we ons dondersgoed. Nu moeten we het echt hebben van het collectief en daarvoor blijven we trainen en werken. Toen we terugkwamen uit de eerste klasse dacht iedereen dat hij kon voetballen. Nu moeten we het doen met zestien à zeventien man en er is acceptatie bij de zogenaamde grotere spelers dat ze het met dit team moeten doen. We hebben meer voor elkaar over. Ik denk dat iedereen dat nu beseft. Een team zijn we altijd al geweest. Van jongs af aan al.”

Het goede gevoel in het elftal en bij Willemse is ook terug te vinden in de cijfers: veertien goals (waarvan zes door Domenique van den Berge en zes door Thomas Groeneveld) en slechts twee tegen. Kortom, ‘Bru’ scoor t redelijk makkelijk en krijgt er heel weinig tegen. Hoewel Zwaluwe thuis – tegen met alle respect de wat mindere teams – nog niet verloor, denkt Willemse wel dat de eerste periode een feit gaat worden. ,,Het moet wel gek worden om de eerste periode te ontlopen.”

Naast SKNWK en Bruse Boys zit MZC’11 op het vinkentouw wat de eerste periode betreft, maar is de Zierikzeese ploeg afhankelijk van zichzelf en een andere wedstrijd. Zelf speelt MZC’11 uit bij De Fendert. Om niets aan het toeval over te laten, moet MZC’11 winnen. In dit scenario mag Internos niet winnen bij Beek Vooruit. Doet de ploeg uit Etten-Leur dat wel, blijft ze MZC’11 op basis van doelsaldo voor in de eerste periode.