Winterkampioenen, reken je nog niet rijk

Bruse Boys, De Meeuwen, Walcheren, Zeelandia Middelburg, Hontenisse en Breskens hoeven zich nog niet rijk te rekenen, maar ze zijn wel een eindje op weg. Deze zes clubs zijn de enige Zeeuwse winterkampioen, of zoals de Duitsers zeggen Herbstmeistern. In vergelijking met voorgaande seizoenen is dat een laag aantal, maar het gaat er natuurlijk om wie aan het einde van de rit bovenaan staat.

Cijfers uit het recente verleden vertellen dat ongeveer de helft van de Herbstmeistern uiteindelijk ook de echte Meister worden. De afgelopen twee seizoenen was de score telkens drie van de zeven. Vorig jaar seizoen verzilverden Axel, Jong Ambon en Terneuzense Boys hun wintertitel. Dat lukte niet bij Graauw, Heinkenszand, SKNWK en Wemeldinge.

Zes seizoenen geleden kende het Zeeuwse voetbal ook slechts zes winterkampioenen. Toen werden echter vijf van de zes clubs uiteindelijk ook de zomerkampioen. Laat dat een ruggensteun zijn voor Bruse Boys, De Meeuwen, Walcheren, Zeelandia Middelburg, Hontenisse en Breskens. In de tabel staat per seizoen het aantal winterkampioenen (wk) die ook zomerkampioen (zk) werden.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/