Lange dag op GPII voor Goedegebuure en Slootmaker

Renate Slootmaker en Jeroen Goedegebuure hebben op de finaledag van het Gruttepikkers II-toernooi waar voor hun inschrijfgeld gehad

Voor Slootmaker was er na zes à zeven uur tennissen – ongeveer zo lang stond Goedegebuure ook op de baan – nog genoegdoening met een eerste plaats in het vrouwendubbel B (rating 5,8-6,8), samen met Nelleke Slootmaker: 6-3 5-7 6-1 ten koste van Heleen Markusse en Hellen Stols. Met Goedegebuure verloor Renate Slootmaker later op de dag de finale van het gemengd dubbel 5 (rating 5,6-6,4) van Gert-Jan Anker en Rosalie Vogelaar: 0-6 6-2 7-6 (7-3). Het verlies was zuur omdat ze matchpoints onbenut lieten. Voor de finale van het gemengd dubbel had Goedegebuure in een lange partij met Renate Slootmaker de halve finale van het gemengd dubbel gewonnen en de eindstrijd in het mannendubbel C (rating 5,8-6,5) met Michel Holm verloren. Beide keren gebeurde dat in drie sets.

De titel in de hoogste enkelspelklasse (A, rating 4,0-4,9) bij de mannen ging naar Ike Joziasse. De Zierikzeeënaar hoefde op de slotdag slechts een set in actie te komen omdat Christiaan Huizer na de eerste set opgaf vanwege de hitte. Om dezelfde reden speelden Joziasse en Mark Passchier hun enkelspelwedstrijd in de A-categorie niet op de hete vrijdagmiddag, maar op de late en wat koelere donderdagnacht. Vanaf half twaalf schotelden zij de mooiste wedstrijd van het toernooi voor. Ook die won Joziasse.