Dylan Maljers doet het op z’n Minderhouds

Dylan Maljers schoot zaterdag uit zijn slof. De rechtsbuiten van De Noormannen vloerde bijna in zijn eentje DFS in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Het werd 4-1 voor De Noormannen, waarbij Maljers alle Westkappelse goals maakte. Voor rust maakte hij er ééntje, na de pauze tilde hij de score met een zuivere hattrick van 1-1 naar 4-1.

Maljers was pas de tweede speler van de De Noormannen die vier goals maakte in een competitiewedstrijd sinds de club in 2007 de overstap waagde naar het zaterdagvoetbal. Wie anders dan Mark Minderhoud ging hem voor. De aanvaller die eerder dit seizoen de 100 zaterdaggoals voor De Noormannen passeerde, deed het zelfs twee keer.

Een verschil met het kwartet van Maljers is, dat Minderhoud zijn beide viertallen in de vierde klasse maakte. Maljers doet het nu in de derde klasse. Ook geen onaardig feitje is dat Maljers met zijn vier goals zijn totale productie in het eerste van De Noormannen meer dan verdubbelde: zijn teller stond tot zaterdag immers op drie doelpunten.

Het was de twaalfde keer sinds De Noormannen een zaterdagclub werd, dat een speler minimaal drie keer scoorde in een competitiewedstrijd. Minderhoud tekende voor de helft van die gevallen, de overige zes gevallen werden ondertekend door zes andere spelers. Hieronder staat het overzicht daarvan.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/