MZC blij met voetbalduizendpoot Olijhoek

Bron: www.mzc11.net

De Technische Commissie is zeer verguld met de komst van Gerard Olijhoek als keeperstrainer. De voetbalduizendpoot gaat zich ontfermen over Ruud van der Linde, Bart van de Wouden, Jeffrey Janson en Pascal van de Maas. Hij zal daarbij afwisselend ondersteuning krijgen van (oud-)spelers om de verschillende keepersoefeningen uit te kunnen voeren. “Gerards fysiek laat het niet toe zelf te trappen”, legt tc-bestuurslid Kees Hagesteijn uit.

MZC haalt met Olijhoek een brok ervaring in huis. Hij is met recht een voetbalduizendpoot te noemen. Zo verzorgde hij jarenlang eilandelijke keeperstrainingen en was hij jeugdcoördinator bij Zierikzee. De in Nieuwerkerk woonachtige Olijhoek was al als twintiger hoofdtrainer van Wemeldinge, zijn eerste club. Verder had hij Arnemuiden, Zierikzee, Kapelle, Zeeland Sport, Patrijzen, Middelburg 2, Mevo, Ouwerkerk en SKNWK onder zijn hoede. Ook was hij coach van de Schouwse Selectie.

Hoewel hij afstand heeft gedaan van al te drukke voetbalwerkzaamheden, is hij nog regelmatig bij SKNWK te vinden. En volgend seizoen is Olijhoek, gezegend met een uitstekende traptechniek, ook weer terug op het oude nest.

Olijhoek is de opvolger van Cees van der Velde, die de laatste seizoenen deze functie vervulde.