Deel 178

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ gaan we terug naar het begin. De redaktie heeft van René v/d Bos weer een prachtige oude foto ontvangen van SINOTO. In het boek ’30 seizoenen kompetitievoetbal in Nieuwerkerk’ van Jan Tierie staat het volgende te lezen:

De allereerste officële competitiewedstrijd van SINOTO werd gespeeld tegen MEVO 3. De wedstrijd vond plaats op het veld van SINOTO aan ’t Beijerdijkje. SINOTO wist deze wedstrijd met 7-1 te winnen en ook het 2e elftal van MEVO moest er met 3-2 aan geloven.

Na deze twee thuiswedstrijd volgden drie uitwedstrijden tegen Bruse Boys 1, Brouwershaven 2 en MEVO 3, die in totaal 5 punten opleverden nl. respectievelijk 1-11, 1-9 en 3-3.

Bruse Boys 1 en Brouwershaven 2 werden met nederlagen van respectievelijk 6-1 en 5-2 naar huis gestuurd en in Zierikzee werden de punten veroverd op MEVO 2 (3-5). De eerste helft van de te spelen dubbele kompetitie zat er op en SINOTO stond komfortabel op kop met 15 punten uit 8 wedstrijden.

Brouwershaven 2 (0-4), nog eens dezelfde ploeg (10-4), MEVO 3 (11-0), dus drie overwinningen op rij, vóór MEVO 2 er in slaagde SINOTO op eigen veld het eerste puntje te ontfutselen (3-3).

In de 13e wedstrijd kon het dan gebeuren. SINOTO moest aantreden te Zierikzee tegen MEVO 3 en zou aan één puntje genoeg hebben om het begeerde kampioenschap in de wacht te slepen.

De opzet slaagde, want de wedstrijd eindigde in 5-5…..

Vlak voor tijd was de stand nog 5-4 in het voordeel van MEVO 3. De beslissende treffer kwam op naam van Kees Stoutjesdijk die SINOTO met een doeltreffende kopbal langszij bracht.

Hieronder ziet u het trotse kampioenselftal:

SINOTO Seizoen 1955-1956
Staand v.l.n.r.: Huib Kesteloo, Kees Folmer, Jan Scholten, Joh. Lemson, Leunis van Klinken, Han de Bil, Bram Heijboer.
Knielend v.l.n.r.: Kees Lodewijk, Ybert Wandel, Tinus de Vin, Rinus Matthijsse en Jan de Jonge.

In totaal speelden 18 spelers mee. Naast de spelers op de foto waren dat: Leen van Popering, Anton Stoutjesdijk, Kees Heijboer, Wannes Schiettekatte, Jan Bolkenbaas, Adrie Matthijsse en Kees Stoutjesdijk.

De resterende wedstrijden brachten de totale oogst op 28 punten. Bruse Boys werd 2x verslagen met 6-1 en tussen deze wedstrijden in werd één puntje verspeeld in de uitwedstrijd tegen MEVO 2 (2-2).

Het seizoen 1955-1956 verliep dus glorieus voor SINOTO 1. Ongeslagen werd men kampioen met een puntentotaal van 28 uit 16 wedstrijden, waarvan er 15 behaald werden op ‘eigen veld’.

Het zou 20 jaar duren vooraleer er weer een kampioenschap in de tweede klasse behaald zou worden…….

1 reactie op "Deel 178"

  1. Leuk.
    Die Jan de Jonge op die foto ben ik niet.

Reacties gesloten.