Onnodige valse start voor S.K.N.W.K. 1 in de 3e klasse B

Na een lange voorbereiding werd er al een tijdje naar uitgekeken. Met ‘er’ bedoelen we  de eerste wedstrijd in de derde klasse. Tegenstander was de andere promovendus uit de 4e klas B, namelijk Rillandia 1. Een ploeg waartegen vorig seizoen met 3-3 gelijk werd gespeeld en in de thuiswedstrijd zeer onnodig verloren met 1-2. Maar dat was toen, nu telt de nieuwe competitie.

P1370379

S.K.N.W.K. misste aan de start de geblesseerden Emiel Kuijten, Yannick v/d Cingel en Stefan Vermeer. Machiel Schot kon na een paar weken ongemakken weer op de bank beginnen. Het spelbeeld van de wedstrijd was al snel duidelijk. De thuisploeg probeerde aan te vallen en Rillandia gokte met veel lange ballen op de sterke spits De Leeuw.

P1370386

De eerste mogelijkheden waren voor S.K.N.W.K. De aan de rechterkant geregeld opstomende Steven Padmos ging steeds goed door, maar de laatste bal kwam telkens net niet aan. Remco v/d Berge zette met een prima steekbal Robert Padmos alleen voor de keeper, maar met links schoot hij de bal naast.  Even later wurmde Robert zich op rechts door de defensie, maar zijn inzet belandde op de paal. Een schot vanaf de zestien van Maarten Padmos werd door de keeper prima gered. Zodoende nog geen Nieuwerkerkse treffers.

P1370402

En zoals zo vaak het geval is als je zelf je kansjes niet benut, valt het doelpunt aan de andere kant. Een indraaiende hoekschop werd bij de tweede paal ingekopt door de geheel vrijstaande De Leeuw 0-1. S.K.N.W.K. was na deze domper duidelijk van slag, want even later kwamen ze goed weg toen de 47-jarige (!!) Aschman met mooie kapbewegingen zich een schietkans creëerde, maar gelukkig voor de Nieuwerkerkseploeg schoot hij de bal hoog over. Zodoende een ruststand van 0-1.

P1370413
Met Machiel Schot de tweede helft in de ploeg probeerde de thuisploeg nog meer druk uit te oefenen op het vijandelijke doel. De eerste actie van Machiel was prima, hij schoot hard in van een meter of 20 maar de keeper redde goed. Even later een knal uit de draai van Robert Padmos, maar weer redde de keeper met een prachtige reflex. Hij wilde er dus niet in.

P1370430

Toch ging het niet gemakkelijk bij S.K.N.W.K. De sterkhouders hadden duidelijk niet hun beste dag en dan wordt het een moeilijk verhaal. Balverlies op het middenveld luidde de 0-2 in, overigens een prima uitgespeeld doelpunt. Intussen was Julian van Nieuwenhuize (die eerst al met S.K.N.W.K. JO19-1 had gespeeld) ingevallen voor de moegestreden Steven Padmos. Twaalf  minuten voor tijd dan eindelijk de dikverdiende treffer. Een sterke actie van invaller Julian van Nieuwenhuize aan de rechterkant wordt door de andere invaller, Machiel Schot, knap binnen gewerkt.

P1370432

Kan het dan toch nog??  Vele ballen werden in de 16 gepompt van Rillandia, maar helaas wilde de bal niet goed vallen. Na 3 minuten blessure tijd volgde het laatste fluitsignaal. Helaas dus hetzelfde liedje als vorig jaar tegen Rillandia met een zeer onnodige thuis nederlaag. Voetballend beter, meer kansen, maar de scherpte voor het doel is (nog) niet aanwezig.

P1370444
Volgende week naar V.V.C. ’68 (in Halsteren). Hopen dat de kansen wel worden afgemaakt, want in deze klasse krijg je er geen 10 per wedstrijd……..

Tonny v/d Berge

1 reactie op "Onnodige valse start voor S.K.N.W.K. 1 in de 3e klasse B"

  1. C.Stoutjesdijk | 04-09-2016 at 11:31 |

    De een was op vakantie. De ander wil niet in het eerste spelen.En twee anderen waren geblesseerd.Geblesseerde spelers is vervelend daar kun je niets aan doen.
    Maar andere spelers die op vakentie zijn daar is wel wat aan te doen.NVolgendeamelijk er zijn als je er moet zijn.En niet in het eerste willen spelen dat is geen club liefde.Hoe het ook zij SKNWK verloor de eerste wedstrijd van Rillandia met 1-2 thuis.Nee dan Julian van Nieuwenhuizen.Wanneer hij op snelheid is dan gaat hij door tot de achterlijn.Vandaar die goeie voorzet waar die goal van Machiel Schot uit voort kwam.Je kunt Julian op elke positie laten spelen.Volgende week naar Halsteren en dan ontmoeten ze CVV`68.Succes mannen.

Reacties gesloten.