Jaaroverzicht www.sknwk.nl van 2017 (juni)

Nu het jaar 2017 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste week van dit jaar het jaar 2017 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag juni.

3 juni:

S.K.N.W.K. 40+ sluit seizoen af met gezellig toernooi bij s.v. Duiveland

Gisteren, vrijdag 2 juni 2017, was er op Schouwen-Duiveland voor de laatste keer dit seizoen nog een keertje 40+ voetbal. Deze keer was de organisatie in handen van s.v. Duiveland. Uiteindelijk waren er 7 teams aanwezig bij deze editie, namelijk D.Z.C. ’09, Ouwerkerk, Duiveland 1, Duiveland 2, Z.S.C. ’62, Renesse en S.K.N.W.K. Ook de weergoden werkten gisterenavond prima mee, want de (weers)omstandigheden waren geweldig voor een geslaagd avondje (voetbal).

Rond het klokje van 18:30 uur vertrok S.K.N.W.K. 40+ team op de fiets richting Oosterland. William ging met de auto zodat daar mooi de tassen in konden !! Na eerst nog een bakje koffie op het terras snel verkleden en begonnen om 19:10 uur de eerste wedstrijden (zoals gebruikelijk is bij 40+ op een half veld 7 tegen 7).

Voor S.K.N.W.K. 40+ stonden deze keer wedstrijden op het programma tegen Ouwerkerk, D.Z.C. ’09, Renesse en Duiveland 2. Zo’n twee uur na de eerste duels zat ook dit toernooi er weer op en kon plaats worden genomen op het terras en werd gestart met de 3e helft. Ook deze was super geslaagd.

Onder het genot van een lekkere koude pint, pizza, snacks en een paar rondjes Rad van Avontuur was het zo maar ineens 02:00 uur ? geweest. En toen moest de terugreis nog worden gemaakt………….Uiteraard ook weer per fiets. Met enkele tussenstops was S.K.N.W.K. 40+ iets voor 02:30 uur terug in Nieuwerkerk en kon iedereen zijn bedje opzoeken.

Dank aan s.v. Duiveland voor de organisatie en gastvrijheid.

 

4 juni:

S.K.N.W.K. JO13-1 sluit seizoen af met geslaagd uitje bij Waterjump Brouwersdam

Net als voor onze 1e selectie stond voor S.K.N.W.K. JO13-1 gisteren, zaterdag 3 juni 2017, de seizoensafsluiting op het programma. Ze brachten hierbij een bezoekje aan Waterjump Brouwersdam en hadden een super geslaagde dag.

 

4 juni:

Seizoen 2016-2017 zit er voor S.K.N.W.K. 1 na barbecue nu echt op

S.K.N.W.K. 1 heeft gisteren, zaterdag 3 juni, het seizoen afgesloten met een barbecue op ons eigen sportpark ‘Het Springer’. Deze begon rond 18:00 uur. Een enkeling stroomde nog wat later binnen, maar zo rond 19:00 uur was iedereen (zo’n 30 personen) aanwezig. Eerst dus lekker barbecueën en wat drinken op het dakterras.


De jeugdigen onder hen konden het niet laten en hebben tussendoor ook nog even lekker een potje gevoetbald. Nadat de buikjes vol waren, was het tijd om met z’n allen naar de Champions League finale tussen Juventus en Real Madrid te kijken. Na een spannende eerste helft bleek Real Madrid uiteindelijk veel te sterk (1-4) en konden hiermee als eerste club ooit de titel prolongeren.

Na afloop van de finale was er uiteraard nog tijd en ruimte voor een ‘afzakkertje’. Het was al met al een geslaagde seizoensafsluiting. Dank aan de organisatie !!

Hiermee is het nu echt zomerstop voor de 1e selectie. Ergens in augustus start de voorbereiding op seizoen 2017-2018

 

4 juni:

Dokter van de Zande Toernooi 2017 (video)

Sfeerimpressie Dokter van de Zande Toernooi 2017Sfeerimpressie Dokter van de Zande Toernooi 2017

Hierbij een prachtig filmpje van de 38e editie van het Dokter van de Zande Toernooi 2017 (voorheen Onderling Toernooi). De video is gemaakt door Pim Folmer. Pim, hartelijk dank hiervoor ?

 

 

9 juni:

S.K.N.W.K. Vrouwen 35+ hebben gezellig avondje bij tapasbar ’t Schuitje te Zierikzee

Ons Vrouwen 35+ team heeft gisteren, donderdag 8 juni, een gezellig etentje gehad bij tapasbar ’t Schuitje te Zierikzee. Dit was ter afsluiting van het voetbalseizoen 2016-2017.

 

10 juni:

Geweldig bedrijventoernooi met zeer geslaagde 3e helft

Gisteren, vrijdag 9 juni 2017, werd er al weer voor de 6e keer het Mini Bedrijventoernooi georganiseerd op sportpark ‘Het Springer’. Onder prima weersomstandigheden (alleen beetje veel wind) was ook deze editie weer zeer geslaagd !! Deze keer weer deelname van 12 sponsors dus werd er op drie velden gestreden in drie poules van vier teams. Dit allemaal met de Olympische gedachte uiteraard, want deelnemen is belangrijker dan winnen !!

Uiteindelijk waren de 1e prijzen voor: H.F.S. (Hilbra/Feyenoord Supporters/Stucoe Emiel), Omoda en Zeeuwland. Zij ontvingen allen dus een prachtige bokaal.

Daarna was het tijd voor de welbekende wedstrijdanalyses. Dit allemaal onder het genot van een versnapering. Ook werden er heerlijke hapjes geserveerd. En er kon op groot scherm worden gekeken naar de interland Nederland – Luxemburg.

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde 6e editie van ons eigen Mini Bedrijventoernooi. Dankwoordje aan uiteraard de deelnemers, maar zeker de organisatie, scheidsrechters, barmensen, overige vrijwilligers en andere aanwezigen die hebben bijgedragen aan deze prachtige avond.

Het was weer een fantastisch (voetbal)feestje waar we als S.K.N.W.K. zeer trots op kunnen en mogen zijn !! Tot volgend jaar !!

 

10 juni:

Eindstanden 6e Mini Bedrijventoernooi S.K.N.W.K. 2017

Gisteren, vrijdag 9 juni 2017, werd bij S.K.N.W.K. voor de zesde keer een bedrijventoernooi georganiseerd. Er werd gespeeld in drie poules van vier teams. Hieronder de eindstanden:

Poule 1

Eerste plaats

H.F.S.

 

Tweede plaats

Ajax Supporters

 

Derde plaats

Peter v/d Cingel Bestrating

 

Vierde plaats

Van Klinken Afbouw

 

Poule 2

Eerste plaats

Omoda

 

Tweede plaats

Eric v/d Bos Architect

 

Derde plaats

Bouwbedrijf Quant

 

Vierde plaats

Saman Groep

 

Poule 3

Eerste plaats

Zeeuwland

 

Tweede plaats

Hanse Staalbouw

 

Derde plaats

Lankor Hoveniers

 

Vierde plaats

B&O Onions

 

11 juni:

S.K.N.W.K. MO15-1 bezoekt oefeninterland Nederlands Vrouwenelftal

Ter voorbereiding op het EK in eigen land speelde het Nederlands Vrouwenelftal afgelopen vrijdag, 9 juni 2017, een oefeninterland tegen Japan. Deze wedstrijd werd gespeeld te Breda (stadion van NAC Breda). De meiden van S.K.N.W.K. MO15-1 brachten een bezoekje aan deze oefenwedstrijd.

Ze hebben een gezellig avondje gehad. Helaas viel er niets te juichen voor Oranje. De dames verloren deze wedstrijd met 0-1.

 

11 juni:

S.K.N.W.K. 2 sluit seizoen af met hilarisch avondje bij Eetcafé ’t Centrum te Zierikzee

Ons 2e team had gisteren haar seizoensafsluiting. In ietwat uitgedunde vorm werd dit gedaan met een hapje en een drankje bij Eetcafé ’t Centum te Zierikzee. Het werd weer een avondje waar nog lang over zal worden nagepraat.

     

Rond 19:00 uur werd verzameld op het nog zonovergoten terras. Na het eten was er nog een heus optreden van Jelle Kastelein die middels een lied alle spelers en begeleiding de revue liet passeren. Dit allemaal onder de muzikale begeleiding van een geweldig achtergrond koortje…….

Na nog een afzakkertje met de jas aan werd toch nog maar even gewacht tot 00:00 uur, want dan zou PH jarig zijn. Gefeliciteerd !!

Ook dit moest natuurlijk nog wel even gevierd worden. Tussendoor was de als leider afscheidnemende Joris nog in het zonnetje gezet door zijn teamgenoten.

Na deze hilarische avond moest het beste nog komen !! Dit was de terugreis naar Nieuwerkerk (per fiets). Gelukkig is iedereen ‘gewoon’ op zijn bedje beland en kan vandaag worden terug gekeken op een leuk seizoen met een zeer geslaagde afsluiting.

Tot volgend seizoen !!

 

 

11 juni:

S.K.N.W.K. JO19-1 wint na zenuwslopende penaltyreeks de bekerfinale !!

Eindelijk de dag dat de finale gespeeld ging worden onder prachtige weersomstandigheden op het fraaie sportpark “de beek” in Halsteren. Aan supporters geen gebrek. Ouders, broertjes, zusjes, oma’s en opa’s en ook de vrijwel de complete selectie van S.K.N.W.K. 1 zaten op de tribune om de jongens van S.K.N.W.K. JO19-1 fanatiek aan te moedigen.

Het was al snel te zien dat het geen hoogstaande partij zou worden, maar wel een hele spannende zoals een finale ook hoort te zijn.  Al na 5 minuten kreeg Jarno van Nieuwenhuize na een actie over links van Dion de Jonge een schietkans. Zijn inzet werd nog van richting veranderd en belandde op de lat. Ook de rebound kon niet worden binnengewerkt.

Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar na twintig minuten was het Halsteren JO19-3 dat een aantal keren erg gevaarlijk werd. Gelukkig was het de lat en een aantal prachtige reddingen van doelman Kenneth Boogerd die Halsteren van score afhielden.

S.K.N.W.K. kwam daarna weer wat beter in de wedstrijd en het was de zeer verdienstelijk spelende Karl Hanse die na een prima actie de keeper op zijn weg vond. Verder gebeurde er voor rust nog weinig en konden beide teams de kleedkamers in met een 0-0 ruststand.

De tweede helft was van S.K.N.W.K.-zijde beter en al gelijk kreeg Toby de Bruine de mogelijkheid. Hij gebruikte uitstekend zijn lichaam en alleen voor de keeper kon hij uit een moeilijke hoek net niet scoren. Even later een mooi aangesneden vrije trap van Dion de Jonge, maar zowel Toby de Bruine en Julian v Nieuwenhuize kregen de bal van dichtbij niet in het doel.

Halsteren kon steeds moeilijker onder de druk uitkomen en het was Dion de Jonge die een kans kreeg om van 12 meter in te schieten, maar helaas verdween het leder over de goal. Ook Jarno van Nieuwenhuize kreeg een schietkans, maar die verdween naast. Weer een paar minuten later een hele sterke actie van Julian van Nieuwenhuize met een voorzet over de grond. Deze leek door broertje Jarno in het lege doel gewerkt te worden, maar op curieuze wijze stuiterde de bal vlak voor Jarno omhoog zodat hij de bal niet binnen kon schieten.


Her en der bij beide partijen kramp en de pijp raakte helemaal leeg bij de meeste spelers op het veld. Na negentig minuten dus 0-0 en de onvermijdelijke penalties. Wat hier in gebeurde is waarschijnlijk nog nooit voorgekomen in een wedstrijd op deze aarde, want deze roulette duurde maar liefst 48 penalties !!!


Je had dus tussendoor makkelijk even kunnen gaan eten, want dit alles duurde maar liefst 40 minuten.  Zenuwslopende taferelen langs de kant, maar wat bleven de spelers van beide partijen koel, want 43 penalties werden echt heel goed genomen. Op een gegeven moment mistte S.K.N.W.K. en kon halsteren de winst binnenhalen, maar Kenneth Boogerd redde. Het feest ging dus door en hoe bestaat het, maar de twee spelers die mistten deden dat in hun volgende beurt weer!!


Uiteindelijk de 48 ste !!  penalty werd door Kenneth uit zijn doel geranseld en kon het feest losbarsten. Heerlijke emotionele taferelen op het veld en wat is het dan mooi als je na twee kampioenschappen ook de beker nog binnen haalt.

Prachtige prestatie van al de jongens en uiteraard ook de staf. Aan deze prachtige tijd komt een einde, want volgend jaar zullen de meeste jongens in S.K.N.W.K. 1 en 2 te bewonderen zijn. Maar dit zullen ze in hun hopelijk lange leven nooit meer vergeten.

Toon v/d Berge

 

11 juni:

Baggerschuit sluit seizoen af met rondje op de solex, barbecue en heuse quiz ‘Bageraar van het seizoen’

Ook voor onze baggerschuit, S.K.N.W.K. 4, zit het geweldige seizoen er op. Gisteren, zaterdag 10 juni 2017, hebben ze het seizoen afgesloten met een gezellig dagje. Er werd rond 13:00 uur verzameld in de kantine. Hier vandaan werd vertrokken voor een toertje op de solex over ons prachtige eiland.

Onder schitterende weersomstandigheden werd vanaf sportpark ‘Het Springer’ via Sirjansland, Oosterland, langs de zeedijk (met een tussenstop bij Viane) naar Zierikzee.

Er werd een pitstop gemaakt bij ‘Het Hart van Kerkwerve’ voor een versnapering. Het was nog wel even wachten op Martijn, want zijn solex had deze middag wat andere plannen……

Na een paar drankjes en een snackje weer terug richting Nieuwerkerk. Hier werd inmiddels de barbecue aangeslingerd. Ondertussen onder het genot van een drankje via de social-media de unieke penaltyreeks van S.K.N.W.K. JO19-1 gevolgd in de bekerfinale.

Nu was het tijd om de buikjes te vullen met vlees, salades, stokbrood e.v.a. Dit allen op het zonovergoten dakterras onder het genot van een drankje en een muziekje.

  

Inmiddels was ook de bus vanuit Halsteren terug met de bekerwinnaars en supporters. Zij hebben beneden nog nagenoten van de geweldige prestatie en een drankje.

Voor S.K.N.W.K. 4 was het nu tijd voor de jaarlijkse quiz Baggeraar van het Seizoen. Niet voordat Sytze was voorzien van zijn ‘eigen’ shirt en voor de pas geboren Pim kregen Sytze en Tamara ook alvast een S.K.N.W.K.-shirtje.

Uiteraard was de quiz ook dit jaar weer in elkaar gezet door Kapitein Gerwi Temmink. Ook nu weer veel gelachen uiteraard. Met hier en daar wat (ver)tellingen kwamen er uieindelijk willekeurig toch nog drie finalisten uit. Wim, Elly en Connie mochten gaan bepalen wie de Baggeraar van het seizoen werd. Uiteindelijk ging deze eer naar Connie.

Nu was het nog tijd voor een afzakkertje en daarna kon iedereen moe en voldaan huiswaarts. Het was een geweldige dag. Dank aan alle deelnemers, maar zeker aan de organisatoren René, Wim en Gerry.

Nu kan de baggerschuit worden aangelegd in de haven. En dan volgend seizoen weer uitvoeren voor nieuwe avonturen !!

 

11 juni:

S.K.N.W.K. JO19-1 bekroont uniek seizoen met winst in bekerfinale

S.K.N.W.K. JO19-1 kon al terug kijken op een geweldig seizoen. Zowel voor als na de winterstop werden de najaars- en voorjaarscompetitie als kampioen afgesloten !! Een geweldige prestatie natuurlijk.

Najaarskampioen

Voorjaarskampioen

Daar kon dan gisteren als kers op de taart ook nog de beker worden gewonnen. Hiervoor moesten ze in de finale afrekenen met Halsteren JO19-3. Na een spannende finale was de ontknoping nog veel spannender, want na een 0-0 gelijkspel moesten strafschoppen de beslissing gaan brengen. En dat werd me een reeks……

Winnaar bekerfinale

Na maar liefst 48 (!!) pingels was er uiteindelijk een beslissing. Doelman Kenneth Boogerd wist deze 48e uit zijn doel te houden en bezorgde hiermee S.K.N.W.K. JO19-1 de bekerwinst !! Overigens had Kenneth dit kunstje ook de halve finale al geflikt toen hij na een 1-1 gelijkspel uit bij Yerseke JO19-1 maar liefst 2 strafschoppen wist te houden en hiermee zijn ploeg een plaats in de finale wist te bezorgen (dit was trouwens al beslist in de eerste serie van 5 strafschoppen).

Zodoende pakt S.K.N.W.K. JO19-1 de ‘Treble’.

Mannen ook vanaf deze plaats nogmaals van harte gefeliciteerd met dit geweldige en unieke seizoen !!

 

15 juni:

Blauw/zwarte groeten: Vanuit Javea/Xabia (Spanje)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Vanaf hun vakantieadres in Spanje (om precies te zijn Javea/Xabia) doen Beef & Renata, LP & Femke (en uiteraard de kids van beiden), Gert-Jan en EP en MP iedereen de blauw/zwarte groeten.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

15 juni:

Beide speelvelden sportpark ‘Het Springer’ zijn beregend

Vandaag, donderdag 15 juni 2017, zijn beide speelvelden van S.K.N.W.K. beregend. Door de droogte en de staat van de velden op sportpark ‘Het Springer’ heeft Gemeente Schouwen-Duiveland hiertoe besloten.

 

19 juni:

S.K.N.W.K. JO19, JO17 en JO15 sluiten voetbalseizoen af op het strand

Voor S.K.N.W.K. JO19, JO17 en JO15 stond vandaag de seizoensafsluiting gepland. De evenementencommissie voor de jeugd had hiervoor een strandactiviteit gekozen. In principe was het de bedoeling om te gaan blokarten, maar omdat er te weinig wind stond werd er nu gekozen voor Powerkiten en Kitebuggyen. Rond het klokje van 17:00 uur vertrokken ze vanmiddag richting de Brouwersdam naar Natural High.

Eerst werden er lekker frietjes gegeten waarna er werd uitgelegd wat de bedoeling was. Iedereen mocht toen eerst een poging doen om te powerkiten. Als je dit onder de knie had, kon je ook je kite nog gebruiken om een buggy te verplaatsen. Na deze zware inspanningen kon iedereen uiteraard ook nog even een frisse duik nemen in de zee.

Al met al een zeer geslaagd evenement. Dank aan de organisatie en de chauffeurs !!

 

23 juni:

Trainer/coach 1e selectie S.K.N.W.K. Perry Snoep geslaagd voor UEFA-B trainersdiploma

Vorige maand (om precies te zijn op maandag 22 mei) moest onze trainer/coach van S.K.N.W.K. 1 Perry Snoep zijn examen doen voor de dit seizoen gevolgde trainerscursus UEFA-B. Op die avond slaagde hij voor zijn praktijkexamen. Vanmiddag, vrijdag 23 juni, heeft hij ook zijn theorie behaald en is Perry dus geslaagd !!

Vanaf deze plaats willen we Perry uiteraard ook van harte feliciteren !!

 

25 juni:

Blauw/zwarte groeten vanuit Groningen

De redactie van deze website heeft weer (een) foto(’s) mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Dit weekendje verbleef een groepje S.K.N.W.K.-ers (Dirk-Jan, René, CvV, Kevin, Maupert, Spitsie (ook EP en Remco waren mee, maar zij ontbreken op de foto)) in Groningen. Uiteraard was ook de blauw/zwarte S.K.N.W.K.-sjaal mee en doen ze iedereen vanuit het ‘Hoge Noorden’ de blauw/zwarte groeten ‘Uut Grunn’.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

26 juni:

S.K.N.W.K. JO7 traint gewoon door tijdens de zomerstop

Het voetbalseizoen zit er dan wel op, dit geldt niet voor S.K.N.W.K. JO7. Zij trainen al weken op maandagavond op het veldje bij het parkeerterrein bij sportpark ‘Het Springer’. Onder leiding van trainer Erik de Bruine wordt er dan ongeveerd een uurtje (tussen 18:15 uur en 19:15 uur) een partijspel gespeeld. Ook niet leden van S.K.N.W.K. of jeugdspelertjes van andere teams mogen meedoen. Inmiddels is het al zo druk dat er vanavond maar liefst 15 jongens en meisjes aan het trainen waren.

Daar kunnen we als club uiteraard alleen maar trots op zijn !!