Vandaag de op papier lastige uitwedstrijd bij Smerdiek 1 wat de laatste weken duidelijk niet in vorm was. Er was eerst nog wat tumult over het tenue. Omdat Smerdiek net als S.K.N.W.K. in het prachtige blauw/zwart speelt, moesten wij aantreden in ons reserve tenue. Uiteindelijk werd het na goedgekeurd en konden we gaan spelen. Op verzoek van de tegenstander werd voor de aftrap van het duel eerst nog een minuut stilte in acht genomen.

Op een droog, maar goed bespeelbaar veld was het S.K.N.W.K. dat met een paar mooie aanvallen kansen had om de score te openen. Maar telkens was het de grensrechter van Smerdiek die tot vier keer toe onterecht de vlag naar boven deed 🙁 Toch had S.K.N.W.K. alsnog de score kunnen openen. Na een splijtende pass van Remco v/d Berge was het spits Jarno van Nieuwenhuize die net de verkeerde keuze maakte om de doelman te passeren en de verdediger alsnog redding kon brengen.

Even later weer een steekbal van Remco op Jarno. Nu werd het onterechte vlagsignaal door de overigens prima leidende scheidsrechter terecht genegeerd, maar het harde schot van Jarno strandde op de paal. Tussendoor was de thuisploeg gevaarlijk met een paar counters, maar op 1 van die uitvallen redde Daan v/d Cingel schitterend en voorkwam daarmee een voorsprong voor de thuisclub. Ook tikte hij nog een vrije trap uit de hoek.

Tien minuten voor rust kwam S.K.N.W.K. dan toch terecht op een voorsprong toen een inzet van Jarno van Nieuwenhuize in eigen goal werd gewerkt, 0-1. Dat werd tevens de ruststand.

In de tweede helft was het S.K.N.W.K. dat steeds beter ging spelen en al snel werd het 0-2. Na een prachtige combinatie via Remco v/d Berge, Robert Padmos en Tim v/d Cingel was het laatst genoemde die keurig afrondde, 0-2. Niet veel later werd een hoekschop van Dominique Prins net als vorige week goed ingekopt door invaller Thomas Folmer die de bal via een verdediger in het doel zag verdwijnen 0-3.

Smerdiek bleef het wel proberen, maar achterin gaf S.K.N.W.K. niets meer weg. Een mooie bal van de prima ingevallen Max Jongebreur werd door Jarno van Nieuwenhuize in twee instanties afgemaakt, 0-4. En nog geen vijf minuten later bediende Jarno Robert Padmos op maat om de 0-5 binnen te schieten.

Het slotakkoord was voor Van Nieuwenhuize die een goede individuele actie goed binnenschoot en zodoende de eindstand op een klinkende 0-6  bepaalde. Vorige week werd al gezegd dat de strijd om het kampioenschap nog zeker niet is beslist is. En na het knappe gelijkspel van Brouwershaven dit weekend bij koploper Kruiningen (dat overigens pas heel ver in de blessuretijd de gelijkmaker wist te scoren) is de voorsprong van de leider geslonken tot slechts drie punten.

Volgende week speelt S.K.N.W.K. 1 thuis tegen Waarde 1 en laten we hopen dat S.K.N.W.K. er in blijft geloven, want het zit er echt nog steeds in mannen. Ga er voor !!!!

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 komt na eclatante 0-6 overwinning op Smerdiek 1 op 3 punten van koploper Kruiningen 1"

1. Dusssss….. hopelijk stinkt die niet teveel een grote cijfers wind 😉

2. Kees Stoutjesdijk | 08-05-2022 at 12:18 |

Voorigeweek werd er al gezegd,ze kunnen beter en dat kunnen ze laten zien tegen Smerdiek.Welnu dat is gebeurd.Alleen ze scoren dikwijls in de tweede helft.Maar de eerste helft doet ook mee.Als je dan een voorsprong opbouwt,ja dat voelt sterker voor de tweede helft.Volgende week Waarde.Uit tegen waarde was het 1-2.Ik verwacht dat SKNWK zeker met grote cijfers wind.Boys groot succes.