Helaas opnieuw geen punten voor S.K.N.W.K. 1 in thuisduel tegen Den Bommel, 1-2

Vandaag stond er een belangrijk duel voor S.K.N.W.K. 1 op het programma. Immers Den Bommel 1 kwam op bezoek op sportpark Het Springer. Er werd gekozen om op het kunstgras te spelen en dat was gezien de staat van veld 1 een terechte keuze. En dan was er natuurlijk afgelopen week nog de keuze om afscheid te nemen van onze hoofdtrainer Johnny van Dijke. Leider Peter v/d Cingel heeft de taak als trainer/coach op zich genomen. En zo lang aanvoerder René Verschoor nog geblesseerd is, is ook hij aanwezig tijdens de wedstrijden als assistent van Peter.

In de 5e minuut had S.K.N.W.K. 1 een prima kans om de score te openen, maar spits Jarno van Nieuwenhuize schoot de bal over de goal. Den Bommel was in de omschakeling geregeld flink dreigend, maar ze wisten nauwelijks een kans te creëren, al lag er veel ruimte voor de Flakkeese ploeg op de counter.

Het balverlies stapelde zich op van beide kanten zodat je kon spreken van een zeer matige vertoning.

Toch kreeg rechtsback Jari Goudswaard nog een flinke kans om van dichtbij binnen te schieten, maar het ging net te snel om goed af te kunnen werken. Dus rolde de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Tien minuten voor rust kwamen de gasten op voorsprong na weer balverlies op het middenveld. Een speler van de gasten punterde de bal van afstand onder doelman Daan v/d Cingel door in het doel, 0-1. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust was het al snel 0-2 nadat de blauw/zwarten weigerden om goed in te grijpen zodat simpel het 2e tegendoelpunt werd binnen geschoten. Eigenlijk uit het niets kwam S.K.N.W.K. alsnog terug in de wedstrijd nadat Tim de Looze knap een goede voorzet van Stefan Vermeer inkopte, 1-2.

Daarna volgde er een kwartier een waar bombardement op het Flakkeese doel. De ene corner na de andere volgde, maar helaas geen treffer. Dan toch bijna als Jarno van Nieuwenhuize de bal vanaf rechts de bal terug legt op Max Jongebreur. Helaas is zijn te zwak om de keeper te passeren.

Stefan Vermeer krijgt nog een goede kopkans, maar schrikt er eigenlijk van en ziet de bal naast gaan. En als het dan toch allemaal al niet mee zit, krijgt S.K.N.W.K. slechts een vrije trap, waarbij de overtreding al dan niet op of binnen de 16 meter (lijn) wordt gemaakt. Overigens is de vrije trap van Max Jongebreur prima, maar ook deze kans gaat er helaas niet in.

Er volgden nog een paar kleine mogelijkheden, maar uiteindelijk ebde het offensief weg en kwam Den Bommel eigenlijk niet meer in de problemen. De gasten hadden het zichzelf veel makkelijker kunnen maken door een paar enorme kansen in de counter te benutten, maar omdat ze dat niet lukte, bleven we hopen op toch nog een gelijkspelletje.

Helaas mocht dit niet zo zijn en eindigde dit matige duel in opnieuw een nederlaag voor S.K.N.W.K. Het wordt steeds moeilijker om aansluiting te krijgen met de ploegen boven hun, maar we geven de moed nog niet op. Volgende week uit naar Halsteren (aanvang 15:00 uur) met nieuwe kansen.

Succes.

1 reactie op "Helaas opnieuw geen punten voor S.K.N.W.K. 1 in thuisduel tegen Den Bommel, 1-2"

1. Walter | 05-03-2023 at 10:04 |