SKNWK maait Waarde van het veld

WAARDE – Na twaalf minuten was het duel in de vierde klasse B tussen koploper SKNWK en hekkensluiter Waarde eigenlijk al gespeeld, want op dat moment leidden de Nieuwerkerkers met 0-2.

Na negentig minuten stapte SKNWK met een 0-6-overwinning van het veld. Het was de achttiende zege op rij voor de ploeg van Peter Groenewegen. “We hebben geen gele kaarten gepakt, geen blessures opgelopen en wel achterin de nul gehouden”, somde de SKNWK-trainer een aantal winstpunten op. Daarnaast was hij uiteraard tevreden met het resultaat van ZSC’62, dat slechts een schamel puntje overhield aan het gelijkspel met Wolfaartsdijk en daardoor verder op achterstand komt. In de vierde minuut van de wedstrijd onderschepte Ronald van Vossen de bal van een Waarde-speler en schoof die langs de doelman: 0-1. Acht minuten later verrichtte Robbert van der Zande het inleidende werk voor de achttiende seizoenstreffer van SKNWK- spits Wesley Goud. “Al heel snel sloop toen de gemakzucht in ons spel”, verwoordde Groenewegen het Nieuwerkerkse spel na afloop van de wedstrijd.

De 0-3, na een halfuur gescoord uit een rommelige situatie door opnieuw Ronald van Vossen, was daar typerend voor. Op slag van rust kreeg SKNWK voor het derde duel op rij een doelpunt cadeau van de tegenstander, want Waarde-speler Marcel van Hout werkte een voorzet van Wesley Goud achter zijn eigen keeper. De 0-4 was een feit.

Tien minuten na rust leidde een individuele actie van Emiel Kuijten tot de 0-5. Daarna raakten de bezoekers de lat en ging tot drie keer toe een SKNWK-speler alleen op de doelman af. De 0-6 viel echter pas in de negentigste minuut. Erwin Nelissen zorgde met een schuiver voor de eindstand.