Zevenklapper Rillandia 1 tegen SKNWK: 7-2

Hieronder het wedstijdverslag van Rillandia 1 – S.K.N.W.K. 1 van de website van v.v. Rillandia:

Na de zeperd van vorige week (5-0 verlies bij AZVV) stond er voor Rillandia ditmaal een wedstrijd op het programma tegen SKNWK uit Nieuwerkerk. Het team van trainer Peter Groenewegen presteerde het vorig seizoen om alle 22 competitieduels in de vierde klasse te winnen. In de huidige competitie werd er wel al een keer verloren; uit bij koploper Dauwendaele eindigde het in 3-0. Vooral voor Rillandia-coach Eddie Kiesenberg zat er vandaag een bijzonder tintje aan de wedstrijd. Zijn zoon Martin stond immers in de basis bij tegenstander SKNWK.

De start was voor de gasten en al na tien minuten lag het eerste doelpunt in de netten. Na een steekbal door het centrum verscheen Wilco de Valk (ex-Kloetinge en Hoek) alleen voor het doel en oog in oog met doelman Erwin van de Vreede rondde hij beheerst af, 0-1. Een paar minuten later was Rillandia dicht bij de gelijkmaker, maar Ahmet Demir kwam niet verder dan een schot op de paal. Rillandia werd gedurende de eerste helft steeds sterker en kon dit in de slotfase ook omzetten in doelpunten. In de 43e minuut pegelde Ahmet Demir een bal snoeihard in de kruising en nog geen zestig seconden later stond diezelfde Demir op de goede plek om een prima voorzet van Tom van Elsakker binnen te koppen, 2-1. Voor deze treffers moest SKNWK noodgedwongen twee spelers wisselen vanwege blessures.

Na de rust nam Rillandia het heft nog nadrukkelijker in handen. In de 55e minuut wist Tom van Elsakker, na knap wegdraaien bij zijn tegenstander de 3-1 op het scorebord te zetten. Iets later besliste Van Elsakker zelfs het duel nadat hij de bal in de loop mee kreeg en eenvoudig doelman De Bruine kon passeren, 4-1. Voor de toeschouwers die het slechte weer hadden getrotseerd werd er vervolgens hard gewerkt om de score richting een ‘korfbaluitslag’ te laten uitvallen. Met Menno van Tilburg in het veld voor Niek Weststrate wist Ahmet Demir in 73e minuut een blunder van de keeper af te straffen, 5-1. Nadat Sander Krijntjes aanvoerder Marc Dirksen had afgelost kon SKNWK vervolgens nog iets terugdoen. Chris van Vossen werd een niet te missen kans geboden en hij schoot voor een leeg doel dan ook raak, 5-2. Voor Rillandia was deze tegentreffer het sein om er toch nog een schepje boven op te doen. De heren Demir en Van Elsakker, die tot dan toe al alle Rillandse doelpunten voor hun rekening hadden genomen gaven nog een gepast slotakkoord. Eerst bediende Van Elsakker Demir en vlak voor tijd was het precies andersom waardoor de eindstand op 7-2 kwam te staan.

Rillandia maakte deze middag een einde aan een reeks van mindere wedstrijden. Een opsteker die vertrouwen moet geven voor de komende duels met Wolfaartsdijk (8 nov uit) en Heinkenszand (15 nov thuis).