Zwaard van Damocles boven SKNWK en Bruse Boys

De laatste reguliere competitiedag van het 2010/2011 kon wel eens verstrekkende gevolgen hebben voor Bruse Boys en SKNWK. Als er niet wordt gewonnen, degraderen beide teams.

Dat het zwaard van Damocles boven beider hoofden hangt, is al enige weken aan de orde. Echter, met de uitslagen van zaterdag 7 mei in de hand hebben Bruse Boys (in de eerste klasse C) en SKNWK (in de derde klasse A) toch wel een klein wondertje nodig om te overleven.

Bruse Boys, dat zaterdag met een 4-2-nederlaag tegen Achilles Veen een ‘bijdrage’ leverde in het kampioensfeest van die ploeg, moet 14 mei thuis winnen van Terneuzense Boys en is dan nog niet zeker van lijfsbehoud. Met de eventuele drie punten komt Bruse Boys op gelijke hoogte met de Zeeuws-Vlamingen en is een beslissingsduel nodig om te bepalen wie er dertiende wordt en dus rechtstreeks degradeert. Zou Bruse Boys winnen, komt ze in de nacompetitie voor lijfsbehoud uit. Kortom, er volgt mogelijk nog een lange weg.

Waar Bruse Boys alles nog in eigen hand heeft, is SKNWK erg afhankelijk van Spui. SKNWK staat na zaterdag elfde en derhalve op een rechtstreekse degradatieplaats en Spui heeft drie punten meer. SKNWK moet zaterdag van Yerseke winnen om op gelijke hoogte met de Zeeuws-Vlamingen te komen, maar dan mag Spui geen punten halen tegen Kapelle dat nergens meer om speelt.

UITSLAGEN

ZATERDAG

Eerste klasse C:

Achilles Veen-Bruse Boys 4-2 (Thomas Groeneveld, Mats Willemse)

Tweede klasse E:

Duiveland-Internos 4-0 (1-0, 2-0 en 3-0 Barry Steenpoorte, 4-0 Robbert de Bruine)

Derde klasse A:

VCK-SKNWK 5-1 (3-1 Robbert Padmos)

DFS-Kapelle 1-0 (1-0 Anco van de Linde)

Vierde klasse A:

Wemeldinge-ZSC’62 4-2 (1-1 Jos Erades, 1-2 Arjan Smalheer)

Vierde klasse B:

Mevo-Vrederust 4-2 (1-0 Erwin Onderdijk, 2-0 en 3-0 Mathijs Heeres)

WIK’57-Brouwershaven 2-4 (0-1 Nicolai Vos, 0-2 Frank Kristelijn, 1-2 Arjan Berrevoets, 1-3 Boyd Poulus, 2-3 Bart Boot, 2-4 Boyd Poulus)

1 reactie op "Zwaard van Damocles boven SKNWK en Bruse Boys"

Reacties gesloten.