Open brief (6): Kop op, Dennis, je bent niet de 1e

Open brief (6): Kop op, Dennis, je bent niet de eerste

Het is een horrorscenario. Een eigen doelpunt maken bezorgt een voetballer al een vervelend gevoel. Dat gevoel zal alleen maar sterker worden als het een nederlaag inleidt. Het wordt ronduit dramatisch als het eigen doelpunt de enige goal van de wedstrijd blijkt te zijn. Ik leef daarom met je mee, Dennis van Deurzen.

Jou overkwam het zondag namelijk. Met je club Sluiskil speelde je thuis tegen Hulsterloo en in de eerste helft scoorde je bij je eigen keeper. Misschien ervoer je het niet zo dramatisch zoals ik het hierboven heb beschreven, maar leuk is natuurlijk anders. Als troost wil ik je meegeven, dat je echt niet de eerste speler bent die dit overkomt.

M’n zoektocht leverde op dat het de laatste jaren gemiddeld één à twee keer per seizoen voorkomt. De laatste tien keer was er overigens vijf keer een Zeeuws-Vlaamse club bij betrokken, dus je woont in de gevarenzone. Wellicht nóg een troost: het is de laatste jaren geen enkele club twee keer overkomen. Maar ja, dat verzacht de pijn vermoedelijk niet echt.

Beste Dennis, ik begrijp dat het nu een beetje rommelt bij je club, maar ik wens je uiteindelijk net zo’n jubeljaar als vorig seizoen toen je met Spui kampioen werd. En als laatste troost geef ik hieronder het lijstje van je laatste Zeeuwse lotgenoten.

gr. Rudy

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/