SVD verliest van SKNWK

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen S.V.D. 1 en S.K.N.W.K.1 van de website van S.V.D.:

Driewegen – Vandaag stond de lastige thuiswedstrijd tegen SKNWK uit Nieuwerkerk op het programma. De formatie van Jack Wijnands bezet momenteel samen met ZSC’62 en ’s-Heer Arendskerke de koppositie en blijft één van de gegadigden voor de titel. In het begin van het seizoen stonden beide ploegen in Nieuwerkerk ook al tegenover elkaar. Deze wedstrijd eindigde destijds in een teleurstellende 4-1 nederlaag voor de Drieweegse formatie.

In de voorbereiding op deze wedstrijd bleek dat coach Martin en assistent Johan weer moesten puzzelen om een 14-koppige selectie op papier te krijgen. Kenny, Niek, Dré en Hendrik konden vanwege uiteenlopende blessures niet binnen de lijnen verschijnen. Ook stond er achter de goalie Groefsema een vraagteken. Gelukkig kon laatstgenoemde toch beginnen aan de wedstrijd.

De volgende spelers mochten vandaag aantreden op het ‘zware’ hoofdveld van Driewegen

Rens Groefsema, Jeroen Boer, Ewout de Graaf, Gert Verheijke, Patrick Veenendaal, Tim Schneider, Marcel de Pree, Patrick Hoekman, Louran Bosselaar, Kai Dekkers en Menno de Graaf © en 14e man: Remy van Sluis

Nadat terreinknecht Cees het nodige werk had verzet, kon de wedstrijd beginnen. Allereerst schoot de pupil van de week op fraaie wijze de bal achter de SKNWK goalie. Onder het toeziend oog van een 70-tal toeschouwers werd rond de klok van half 3 afgetrapt. Vanaf de aftrap werd duidelijk dat SKNWK de ploeg was die vanmiddag het spel mocht gaan maken. SVD werd in de beginfase dan ook achteruit gedrukt. Hoewel SVD in de eerste minuten redelijk overeind bleef, waren het toch de bezoekers die binnen vijf minuten op een 0-1 voorsprong kwamen. Uit een scrimmage kwam de bal uit de kluts precies voor de voeten van SKNWK’er Padmos. Deze schoot de bal beheerst over SVD-goalie Groefsema.

Na dit vroege tegendoelpunt leek het erop dat er weer een monsterscore aanstaande was. Gelukkig bleef SVD dit bespaard. Na deze tegentreffer bleef SKNWK de bovenliggende partij. Toch bleef SVD goed georganiseerd voetballen en ontstonden er aan SVD-zijde ook kleine mogelijkheden. Zo was het Tim Schneider die na een halfuur spelen een kleine mogelijkheid kreeg. Helaas werd deze mogelijkheid niet omgezet tot een doelpunt. Ook de bezoekers kregen nog een aantal mogelijkheden om hun voorsprong te verdubbelen, maar mede dankzij de goede organisatie en het goede keeperswerk van goalie Groefsema bleef het tot aan het rustsignaal 0-1.

Tijdens de rust werd duidelijk dat coach Martin tevreden was over de goede organisatie. Hoewel SKNWK de grootste mogelijkheden had, bleef SVD goed in organisatie spelen. Nadat de kopje thee waren genuttigd, werd begonnen aan de tweede helft.

In de beginfase van de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. SKNWK bleef het spel dicteren en SVD was hoofdzakelijk genoodzaakt om tegen te houden. Toch kreeg ‘El Capitano’ Menno een mooie mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Via een mistrap van de ver uit het goal staande SKNWK goalie Bakker (volgens SKNWK bronnen veroorzaakt door het slechte veld) kwam de bal pardoes voor de voeten van Menno. Menno schoot direct en probeerde met een boogbal de goalie te verschalken. Helaas belandde de bal enkele meters naast het goal.

Na deze mogelijkheid kreeg SKNWK een aantal mogelijkheden om hun marge te verdubbelen. Toch bleef de 0-1 stand lang op het scorebord te staan. In de tussentijd werd er aan Drieweegse zijde nog 2x gewisseld. De plaats van de verdienstelijk spelende Jeroen werd ingenomen door Brian en het ‘Utrechts fenomeen’ Veenendaal werd vervangen door Ruud. Toch was het SKNWK dat 10 minuten voor tijd op een verdiende 0-2 voorsprong kwam. Een afstandschot van topscorer Backx werd op knappe wijze gepareerd door goalie Groefsema. Helaas kwam de rebound terecht voor de voeten van SKNWK’er van de Berge. Hij schoot de bal vervolgens beheerst in de netten (0-2).

Na deze ‘domper’ probeerde SVD nog wat terug te doen, maar helaas kon SVD net als in de voorgaande wedstrijden in aanvallend opzicht weinig laten zien. Rond de klok van 16.15 uur floot de in mijn ogen één van de betere leidsmannen in de vierde klasse A, voor het eind van de wedstrijd.

Op basis van de gehele wedstrijd was SKNWK de terechte winnaar. Hoewel SVD in organisatie goed gepositioneerd stond was het in aanvallend opzicht vrijwel onmachtig. Als ik naar de historie kijk dan kan SVD volgende week weer hun borst natmaken. Dan staat immers de uitwedstrijd tegen Colijnspaatse Boys op het programma. Gezien de verloren derby tegen de Peelanders zullen zij gebrand zijn op een goed resultaat.

Tot slot wil ik nog wel iets vermelden over de ‘spelende’ bezoekers. Na de wedstrijd bleef het overgrote deel van de selectie lekker buiten in de kou staan te wachten op hun teamgenoten. Vrijwel niemand kwam even gezellig de kantine in om even iets te drinken. Persoonlijk vind ik dit een ‘slecht gebaar’. Mijns inziens hoort dit bij een potje voetbal en komt deze actie de kantineopbrengsten van de verenigingen niet ten goede. Laten we hopen dat dit slechts een incident is.

Scheidsrechter: Floot goed, kwam uit Klundert!

Grensrechter: Hendrik Bosselaar

Leider/ Verzorger: Johan Bruins

Kaarten: 2x (1x SKNWK en 1x SVD)